NU DOAR CENTRALE PE LEMME SI PE PELETI

 

Arca este de mult timp constructorul leader European al pieței din sectorul centralelor pe biomasă cu privire la gama oferită. Cu 174 modele de centrale pe lemne, pe peleți, pe porumb, pe granulare slabe și policombustibili, cu nenumerate soluți, este capabilă să satisfacă orice exigență ceruta de client.

De peste 25 de ani este primul inovator al tehnologiei din sector.

În 1993 a produs prima centrală aspirată cu gazeificare pe lemne in Italia cu o anticipare de peste 5 ani față de ceilalți constructori.

În 1995 a fost introdusă pe piață prima centrală cu gazeificare modulantă;

în 1999 prima centrală cu corp din oțel inox împotriva coroziunii.

În 2001 începe producția de centrale cu combustibili granulați (porumb, coji de sâmburi, peleți etc.);

în 2002 a fost depus brevetul pentru arzătorul pe combustibili granulați (pelet etc.) total automat pentru centralele aspirate;

în 2009 începe producția pentru LPA, prima centrală pe Lemne-Peleți cu trecerea în automat de la lemne la peleți cu puteri de până la 120 kW.

Din anul 2013 este primul producător de centrale care propune pieței o centrală combinată automată care funcționează pe lemne-peleți-gaz (Tiomatic) și o centrală automată gaz-peleți (GRA-LT)iar

din 2015 Arca mărește gama generatoarelor de aer cald pe biomasa adăugând generatoarelor pe peleți (GENP) cele pe lemne (GENL) și cele combinate lemne-peleți (GENLPA). Noua gamă pleacă de la o putere de 30 kW și ajunge la 250 kW.

În 2016 Arca crează prima centrală granulară cu gazeificare capabilă să folosească combustibilele slabe cuplate cu peleții.

Disponibilitatea  tot mai mare spre o  dezvoltarea durabilă a energiei cu limitari asupra impactului ambiental, încurajează investiţiile spre forme de producere a energiei din surse renovabile.

Strategia firmei Arca în acestă direcţie este compusă din două intervenţii distincte:

1) Propune pieţei o gamă completă de produse din segmentul energiei renovabile: cazane pe butuci de lemn cu tehnologia gazeificării, cazane combinate leme/peleţi (modelele LPA), lemne/peleţi/motorină (modelele Tiomatic), motorina/peleţi (modelele GRA LT), cazane pe peleţi, porumb, şeminee cu apă şi aer care funcţioneaza cu peleţi 

2) Dezvoltarea instalaţiilor combinate care să prevadă producerea de energie din surse clasice şi din surse renovabile, acestea din urma cu prioritate şi primele cu funcţie auxiliara. De exemplu o centrală pe peleţi cu funcţionare în prioritar şi o centrală în condensare pe gaz ca auxiliară.

 

CU PRIVIREA TEHNOLOGICĂ

 

Dezinformarea tehnică dilagantă de pe piaţă impune nişte lămuriri tehnice.

În sector există certitudinea răspândită că centralele pe biomasă nu trebuie să fie modulante dar întotdeaună alăturate de voluminoşi acumuli inerţiali, ignorând faptul că acumulele implică mari pierderi de căldură şi inevitabile măriri de comsum.

Există şi certitudinea pe cât de ciudată pe atât de greşită că o centrala echipată cu tuburi de fum să reprezinte soluţia tehnologică de schimb cea mai evoluată. Noi suntem de părerea total opusă adică centrala pe biomasă cu tuburi de fum constituie cea mai greşită soluţie tehnică posibilă datorita formării gudronului şi condensei de pe pereţi. Următoarea constecinţă  este, pentru a corecta acest mare defect care se evidenţiează în perioadele de tranziţie de funcţionare (pornire şi oprire) căutarea unor soluţii tehnice care pot limita fenomenul.

Adică acumulele voluminoase, în stare să stocheze toată energia încărcării lemnelor (pentru a evita stingeri şi urmatoare porniri) şi sonda lambdă, a cărui finalitate este doar aceea de a împiedica excesul de aer în timpul arderii având  ca urmare reducerea temperaturilor de fum drept consecinţă încă o dată depozitarea de reziduuri nearşi per schimbător.

Centralele noastre au următoarele plusuri tehnice:

1) sunt cu focar uscat, deci pot modula puterea fără riscuri de depuneri de gudron,

2) sunt combinate cu un arzător pe peleţi dotat cu reglarea aerului primar şi secundar, deci

3) nu trebuie sonda lambdă

4) nu sunt solicitate în perioadele de tranzicţie de funcţionare, deoarece schimbătorul este la uscat şi au controlul temperaturii fumului (ca centralele pe gaz) care este mai mult decât suficient, deci

5) nu necesită puffere voluminoase, ale căror dispersiuni termice anulează randamentul sistemului,

6) au un volum de focar mare în stare sa păstreze cenuşa timp de o săptămână deci,

7) nu trebuie nici-un şnec pentru extragerea cenuşii, în sfârşit

8) nici nu au nevoie de un sistem automat de curăţare a tuburilor pentru simplu motiv că ne având tuburi de fum nu se murdaresc.

Un răspuns definitiv al problemelor de coroziune: centrala cu gazeificare pe lemne din oțel inox.

 

Lunga experiență acumulată de firma Arca a sugerat să fie folosite materiale nobile chiar pentru centralele pe biomasă. Introducerea oțelului inox a permis prevenirea fenomenelor de coroziunea provocată de combustiunea biomaselor lemnoase cum este evidențiat în video-ul următor.

 

Coroziunii cazanele cu gazeificare

Catalog

  • Fotovoltaico
  • Centrale pe gaz murale
  • Pompe de caldura - Sisteme Hibride
  • Centrale pe lemne/peleţi
  • Şeminee pe peleţi
  • Generatoare pe lemne/peleţi
  • Cazane din otel
  • Aparate de aer condiţionat
  • Panouri solare
  • Instalaţii pe pardoseală
  • Boiler şi Puffer
  • Cutiile hidraulice
Questo sito utilizza cookies tecnici o analitici statistici. Per maggiori informazioni clicca al link Privacy.
 
Ok